Pedodonție

Dantura copiilor are nevoie de o îngrijire specială. Vizitele la un stomatolog specializat în pedodonție este primordială întrucât tratarea corectă a danturii are consecințe pe parcursul întregii vieți. În plus, copiii trebuie educați de mici în vederea îngrijirii corecte a dinților.

Clinica Dentamark oferă:

– tratamente curative și profilactice ale dinților
– profilaxia anomaliilor dento-maxilare
– prevenirea cariilor și afecțiunilor gingivale
– controlul plăcii bacteriene
– indicații pentru periajul dentar și igiena bucală corectă

– Prima vizită la medicul stomatolog trebuie să fie în jurul vârstei de 2.5–3 ani, urmată de controale periodice la 4–6 luni. Dacă problemele dentare sunt identificate şi tratate încă în stadiul incipient, tratamentele ulterioare sunt mult mai confortabile pentru copil.

– Indicat ar fi, ca vizita la medicul stomatolog să aibă loc în prima parte a zilei, când copilul este odihnit şi cooperant. Cel mai important este ca aceste vizite sa fie “trăite” ca o experienţă pozitivă, bazată pe încredere.

– Pentru protejarea dinţilor se recomandă sigilările şi fluorizările locale. Studiile arată că incidenţa cariei dentare în urma sigilării, se reduce cu până la 80%, reprezentând metoda de elecţie în profilaxia cariei dentare.

– Copilul nu trebuie să adoarmă cu biberonul, care conţine lapte sau alte lichide îndulcite pentru a evita apariţia “cariilor de biberon”. Cariile de biberon au drept cauză, pe lângă prezenţa băuturilor îndulcite şi igiena precară a dinţilor.

– Nu amânaţi vizita la medicul stomatolog. Cariile dinţilor de lapte, evoluează mult mai rapid, decât cele ale dinţilor permanenţi.

– Până la vârsta de 7 ani, fiecare copil trebuie să beneficieze de un consult ortodontic. Astfel medicul specialist ortodont, poate identifica anumite probleme de erupţie ale dinţilor definitivi, de dezvoltare a arcadelor dentare şi a oaselor maxilare. La copii tratând anumite probleme, se previne agravarea acestora, care ulterior sunt mai greu de corectat.