Gyermekfogászat

A gyermekek fogazata különleges odafigyelést igényel. A gyermekfogászatra szakosodott fogorvoshoz való látogatások rendkívül fontosak, mivel a fogak helyes kezelése egész életük során következményekkel jár. Ráadásul a gyermekeket már kicsi koruktól fogva meg kell tanítanunk fogaik megfelelő gondozására.

A Dentamark klinika ajánlata:
– gyógyító és profilaktikus kezelések
– a dento-maxilláris rendellenességek megelőzése
– a fogszuvasodás és ínybetegség megelőzése
– a bakteriális plakk ellenőrzése
– fogmosásra és a megfelelő szájhigiéniára vonatkozó javaslatok
– Az első fogorvosi látogatás 2,5-3 éves korban ajánlott, ezt követően 4-6 havonta időszakos ellenőrzésekre kell menni. Ha a fogászati problémákat korai stádiumban azonosítják és kezelik, a későbbi kezelések kellemesebbek a gyermek számára.
– Javasoljuk, hogy a fogorvoshoz való látogatás a nap első részében történjen, amikor a gyermek kipihent és együttműködő. A legfontosabb, hogy ezek a látogatásokat a gyermekek, bizalomra építve, pozitívan éljék meg.
– A fogak védelmére ajánlott a barázdazárás! A vizsgálatok azt mutatják, hogy a fogszuvasodás előfordulása a barázdazárást követően akár 80%-kal is csökkenthető, ami a fogszuvasodás megelőzésében fontos szerepet tölt be.
– Ne halogassa a fogorvoshoz való látogatást. A tejfogak szuvasodása sokkal gyorsabb, mint a maradandó fogaké.
– Javasoljuk, hogy 7 éves korig minden gyermek fogazatát nézessük meg fogszabályozó szakorvossal. A szakorvos felméri az állkapcsok fejlettségét, valamint az egymáshoz való viszonyukat. Az ebben a korban elkezdett kezelések nagyon hatékonyak, megelőzhetőek olyan problémák kialakulása, melyeket a kesőbbiekben nehezebben lehetne orvosolni.