Indicații utile


Întrebări frecvente stomatologie

Întrebări frecvente

Care este prețul de cost al unui implant?

 

Prețul de cost este 350-500-650 de euro; diferența de preț este dată de tipul implantului. Implantul cu prețul de cost de 350 de euro este un tip mai vechi, cu un design și un concept care țin de stadiul cunoașterii din anii 2000. Implanturile cu 500 și 650 de euro sunt implanturi care sunt realizate  pe baza experienței acumulate în implantologie și ca atare designul,conexiunile și toate componentele sunt cofecționate pe baza ultimelor descoperiri științifice.

 

Ce tip de implanturi folosiți?

 

Implanturile pe care le folosesc sunt produse de firma TBR ®, care este primul producător de implanturi din Franța. Deasemenea folosesc implanturile Biotechnologyinstitute  BTI – ® care este primul producător de implanturi în Spania, fima BTI fiind implicată foarte serios în cercetare nu numai în implantologie dar și în utilizarea în toate domeniile medicale a Plasmei Bogate în Factori de Creștere (PRGF-Plasma Rich in Growth Factors).

 

Ce este Plasma Bogată în Factori de Creștere?

 

Plasma Bogată în Factori de Creștere este un concentrat trombocitar realizat din sângele pacientului; după recoltarea din venă a unui volum de sânge între 20-80 ml acesta se centrifughează și se separă plasma de hematii și leucocite.  Plasma ce conține un număr crescut de trombocite se aplică pe implant sau la locul extracției; în acest fel vindecarea se face mai rapid, cu scăderea durerii și a tumefacției după intervențiile chirurgicale prin eliberarea de către trombocite a factorilor de creștere. În acest fel implanturile se integreză mai rapid în os și riscul ca implantul să nu se integreze scade.

Totodata Plasma Bogată în Factori de Creștere se poate injecta în țesuturile faciale unde activează regenerarea tisulară contracarând procesele degenerative care au loc în piele după 30 de ani; in acest fel se stimulează celulele din piele sa producă acid hialuronic. În consecință modificările la nivelul tegumentului facial sunt: crește hidratarea, consistența,  luminozitatea iar ridurile se estompează. Se recomandă 3 infiltrări în primele 3 luni iar apoi e nevoie de una până la trei infiltrări anuale în funcție de vârstă și tipul de tegument.

 

Există riscul ca un implant să fie ”respins de organism”?

 

Da, există riscul ca un implant să nu se integreze în os; este însă foarte important de spus că șansa ca un implant să se integreze este de 98%. În cele 2% cazuri în care implantul nu se integrează acesta se îndepărtează iar locul se chiureteză (”curăță”) corespunzător. După vindecare implantul se poate aplica exact în același loc și se integrează în os fără nici o problemă.

 

La cât timp după inserarea implantului se poate realiza coroana, dintele, pe implant?

 

Perioada în care implantul trebuie să rămână în os să se integreze variază între 3-6 luni în funcție de calitatea osului.

 

Care este prețul coroanei (dintelui) pe un implant?

 

Trebuie spus că prețul coroanei pe implant variază între 250 euro și 450 euro în funcție de material și modaliatea de prindere a coroanei în implant. Există două modalități de prindere a coroanei  în implant: cimentată pe un bont protetic sau înșurubată  împreună cu bontul protetic în implant. Varianta înșurubată este superioară variantei cimentate deoarece lipsește cimentul care dacă este în exces este foarte dăunător pt implant; totodată este posibilă oricând deșurubarea coroanei/ punții în scopul igienizării sau efectuării de modificări (în cazul coaroanelor cimentate acest lucru nu se poate face fără distrugerea coroanei).  Materialele folosite sunt Zirconiul sau aliaj pe bază de Crom-Cobalt.  Zirconiul este mai fizionomic și mai compatibil cu gingia; pe de altă parte modalitatea de realizare a zirconiului face coroana mult mai precisă deoarece este realizată computerizat. Prețurile sunt: 250 de euro coroana metalo-ceramică cimentată și 350 euro coroana metalo-ceramică înșurubată, 350 euro coroana ceramică pe zirconiu cimetată și 450 euro coroana ceramică pe zirconiu înșurubată.

 

Este posibilă inserarea implantului si aplicarea coaroanei în același timp?

 

Este posibil în situația în care osul este de bună calitate, adică are un volum și o densitate corespunzătoare; este important de știut că costurile cresc simțitor deoarece implică componente protetice în plus și realizarea unei coroane/proteze provizorii.

 

Este nevoie în cazul meu de adiție de os pentru a putea insera un implant?

 

Atunci când osul are un volum redus este necesară adiția osoasă; pentru a stabili necesitatea adiției osoase de cele mai multe ori trebuie realizată o tomografie computerizată –CT- care va evidenția osul  tridimensional.

 

Ce fel de os folosiți pentru adiția osoasă?

 

Ori de câte ori se poate, se folosește osul pacientului obținut de cele mai multe ori prin recuperarea ”rumegușului” de os atunci când se inseră un implant. Uneori însă, când atrofia osului este foarte mare se impune o grefă de os recoltat din zona maxilarelor (menton, ramul ascendent etc) sau folosirea osului sintetic (sinus lift).